Breezand Vakanties

De ruwbouw is klaar!

By 20 juni 2019 No Comments

Het hoofddak is gestort en daarmee is de ruwbouw klaar! Er is hard gewerkt om de uitdagende ”betonnen constructie” met de vele ronde hoeken en verspringende vloerlijnen strak en efficiënt op hoogte te krijgen, maar het is gelukt!

Het was mooi om te zien dat bij het leggen van de breedplaatvloeren er telkens weer meer van het uitdagende ontwerp in het zicht kwam.

Nu de ruwbouw klaar is komen er dagelijks steeds meer onderaannemers op de bouw. De metselaars van Metselbedrijf Gert-Jan zijn bij het zwembad begonnen met het metselen van de gevel en werken zo de gehele begane grond af. Ook het Zeeuwse VKP is al aanwezig op de bouw en is op dit moment bezig met het plaatsen van de stelkozijnen, het zetten van de geveldelen en er wordt hard getimmerd aan gevelbekleding van het grote trappenhuis. Natuurlijk zijn onze E en W installateurs (Walcheren Elektro en H&R Installatie) ondertussen druk met het realiseren van verschillende aansluitingen.

Bouwgroep Peters is nu druk doende met het ophangen van een wel heel belangrijk onderdeel van de uitstraling van het gebouw, namelijk de witte betonnen dakranden waar straks de siergrassen in komen te staan. Voordat de siergrassen er in kunnen moet natuurlijk eerst de dakisolatie en dakbedekking door Quist Dakdekkers geplaatst worden. Het hoofddak is inmiddels al voorzien van dakisolatie en dakbedekking.

Ondertussen worden de eerste steigers van HSV en breedplaatvloer ondersteuningen al weer afgebroken en krijgen we een steeds beter beeld van het volume van het gebouw! Erg leuk om te zien 😉