Duurzaamheid past heel goed bij het profiel en de ambitie van Breezand Vakanties. Naast comfort, luxe en kwaliteit staat duurzaamheid steeds hoger op de verlanglijst van de gast. De Breezand gasten komen voor de mooie omgeving en de weldadige rust naar de accommodaties. Deze unieke omgeving moet uitstekend onderhouden en met respect gekoesterd worden. Breezand Vakanties adviseert en motiveert de privé-eigenaren van de verhuurhuizen om energie- en warmte besparende en energie opwekkende investeringen aan hun huis of appartement door te voeren. Dit resulteert op dit moment al in vier energiezuinige groepshuizen zonder gasmeter en zo’n twintig huizen met zonnepanelen voor warmte of energieopwekking.

Het nieuwe receptiegebouw biedt straks alle comfort en kwaliteit aan de gast. Om dit mogelijk te maken wordt er bouwtechnisch gebruik gemaakt van de nieuwste installatietechnieken die het energieverbruik optimaal minimaliseren en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken.

Een duurzaam karakter heeft, naast het creëren van onderscheidend vermogen, ook voordelen in de exploitatiefase van het gebouw. Een belangrijke besparing zit in de energiezuinige bouw en inrichting van het pand. Goede isolatie in het gebouw en het gebruik van intelligente systemen, zoals koude- warmteopslag, zonnepanelen en verlichtingssensoren dragen bij aan een lagere energierekening. Daarnaast kunnen de kosten worden teruggebracht met energiezuinige apparatuur en verlichting. Ook op operationeel niveau zijn vele mogelijkheden voor handen om zowel duurzamer als kosten efficiënter te werken. Met het nieuwe receptiegebouw willen we uitblinken met de vele faciliteiten, een zo laag mogelijk uitstoot en een zo hoog mogelijke GPR -score, dit alles in combinatie met optimaal comfort en leefbaarheid voor onze gasten.

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom zijn wij aangesloten bij Green Key. Dit is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Ook staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Het is ons doel om met het nieuwe Duinhotel voldoende punten behalen voor een Green Key Gold certificering.

Geen Key in de praktijk
In de praktijk betekent dit dat wij straks een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort. Ongemerkt zult u tijdens uw verblijf meehelpen om onze doelstellingen te verwezenlijken, zonder dat u hier enig hinder van ondervindt. Zo worden onze kamers ingericht met fairtrade meubels, gordijnen en vloerbedekking. Het gehele gebouw bestaat uit energiezuinige verlichting en er wordt gebruik gemaakt van zeep- en shampoodispensers. Op de menukaart van ons restaurant komen uiteraard ook voornamelijk gerechten die worden bereid met biologische producten. En er wordt sterk rekening gehouden met klimaatbeheersing, zonder dat u het te warm of te koud zult krijgen.